Ter inzage ontwerpbestemmingsplan Nieuwebrug – Lier 6

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 8 oktober 2010 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwebrug – Lier 6’ (met bijbehorende stukken) en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan (met bijbehorende stukken) en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan zijn tevens digitaal raadpleegbaar op www.skarsterlân.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat de planologisch-juridische regeling voor het perceel Lier 6 te Nieuwebrug. De huidige planologische regeling is opgenomen in het bestemmingsplan ‘Haskerdijken/Nieuwebrug’ en het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplannen’ (Parapluplan ontheffingen). Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheden voor het oprichten, vervangen en uitbreiden van een aantal (nieuwe) gebouwen en het inpassen van een veranderd functiegebruik. Het gaat om de uitbreiding van een bestaand zorgconcept waarbij veertien cliënten op het perceel kunnen worden gehuisvest. De cliënten werken op de ter plaatse aanwezige jachtwerf en jachthaven.

De bestemming verandert van ‘Bedrijfsdoeleinden’ in ‘Gemengd’ waarbinnen de gronden zijn bestemd voor een bijzondere woonvorm, bedrijven (categorie 1 en 2), een jachtwerf en een jachthaven en de bouwvlakken het oprichten en aanwezig zijn van gebouwen mogelijk maken. Buiten en binnen de bouwvlakken mogen tevens daarbij behorende bijgbebouwen worden opgericht. Binnen de bestemming ‘Water’ wordt de aanduiding ligplaats ten behoeve van een bijzondere woonvorm toegevoegd.

Een ieder kan gedurende de genoemde termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres Herema State 1, 8501 AA Joure; postadres postbus 101, 8500 AC Joure);

  • per e-mail (e-mailadres: info@skarsterlan.nl) onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwebrug-Lier 6’).

Tevens is er een mogelijkheid om mondeling zienswijzen in te dienen, echter alleen na afspraak met een medewerker van de afdeling vergunningen of ruimte van de gemeente Skarsterlân, via het afsprakenbureau, tel.: (0513) 481 325. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Joure, 6 oktober 2010

Naar boven