Vaststelling bestemmingsplan Het Bosje fase 3, Elst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 21 september 2010 voor het hieronder beschreven plangebied een gewijzigd bestemmingsplan heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Het plangebied van het Bosje fase 3, Elst wordt begrensd door de Franseweg in het noorden, de Tabaksweg in het zuidwesten, en de Schoolweg in het zuidoosten.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn ambtshalve enkele wijzigingen doorgevoerd. De aanpassingen hebben vooral betrekking op de verbeelding van het Multi Functioneel Gebouw (MFG) en betreffen daarnaast enkele tekstwijzigingen. Daarnaast is het bestemmingsplan als gevolg van zienswijzen gewijzigd:

  • Een kaartje met het ontsluitingsprincipe voor verkeer is toegevoegd aan hoofdstuk 5;

  • De maximale bouwhoogte van het MFG is in de verbeelding naar beneden bijgesteld.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft vanaf 10 juni 2010 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen.

Doelstelling

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van circa 60 woningen en een multifunctioneel gebouw.

Inzien

Het bestemmingsplan, inclusief raadsbesluit en onderliggende stukken, ligt vanaf donderdag 7 oktober 2010 tot en met woensdag 17 november 2010 voor een ieder ter inzage.

  • Het plan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voer onder het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ de locatie in die u wilt inzien;

  • Het bestemmingsplan is in PDF-bestanden in te zien via www.rhenen.nl onder ‘actueel’ en vervolgens ‘ter inzage’;

  • U kunt het analoge plan (de papieren versie) op werkdagen van 8:30-12:30 uur inzien aan de VROM-balie in het gemeentehuis, Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen.

Afschriften van de stukken zijn tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges algemeen verkrijgbaar.

Desgewenst kan op team Economie en Ruimte een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Beroep

Een belanghebbende:

  • Die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in een eerder stadium geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Die zich niet kan vinden in de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan;

Kan vanaf donderdag 7 oktober 2010 tot en met woensdag 17 november 2010 tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 18 november 2010, tenzij binnen die termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen op het gemeentehuis. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt daarvoor terecht bij team Economie en Ruimte. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Naar boven