Regeling van de Minister van Economische Zaken van 27 september 2010, nr. WJZ/10141115, houdende vaststelling van de hoogte van de vergoeding voor de kosten van het verlenen van een concessie, het toezicht op de naleving van het bij of krachtens de Wet telecommunicatievoorzieningen BES bepaalde en de uitoefening van bevoegdheden inzake de telecommunicatie door een openbaar lichaam (Regeling vergoedingen telecommunicatieconcessie BES)

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op artikel 7, vijfde lid, van de Wet telecommunicatievoorzieningen BES;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. De vergoeding bedoeld in artikel 7, vijfde lid, van de Wet telecommunicatievoorzieningen BES bedraagt voor de houder van een concessie, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van die wet USD 11 per aansluitpunt per jaar.

  • 2. Voor het aantal aansluitingen wordt uitgegaan van het aantal aansluitpunten uiterlijk in de maand oktober van het voorafgaande jaar.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van 10 oktober 2010.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling vergoedingen telecommunicatieconcessie BES.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 27 september 2010

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

TOELICHTING

Met ingang van 10 oktober 2010 treedt de staatkundige vernieuwing van de Nederlandse Antillen in werking. De eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius sluiten zich aan bij Nederland en worden een openbaar lichaam. Op deze eilanden wordt specifieke wet- en regelgeving van toepassing die voornamelijk ontleend is aan de bestaande Antilliaanse wetgeving en in overeenstemming is gebracht met de Nederlandse wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving treedt op 10 oktober 2010 in werking.

Recent is gebleken dat de regeling waarbij de hoogte van de vergoeding voor het verlenen van een telecommunicatieconcessie, het toezicht op de naleving door de concessiehouder van de bij of krachtens de Wet telecommunicatievoorzieningen BES gegeven regels, voorschriften en beperkingen, alsmede voor de uitoefening van bevoegdheden inzake telecommunicatie door een openbaar lichaam niet is meegenomen in de omzettingsoperatie. Daarom wordt de hoogte van deze vergoeding door middel van een nieuwe ministeriële regeling vastgesteld.

Conform het uitgangspunt dat de omzetting van Antilliaanse regelgeving naar Nederlandse regelgeving beleidsarm gebeurt, is de hoogte van de vastgestelde vergoeding ongeveer gelijk aan het bedrag dat nu geldt op de Antillen. De hoogte van de vergoeding is USD 11 per aansluitpunt per jaar en bedraagt als gevolg van afronding iets minder dan het huidige bedrag van NAF 20.

Deze regeling treedt in werking met ingang van 10 oktober 2010. Daarmee wordt afgeweken van de vaste verandermomenten. Deze afwijking wordt gerechtvaardigd door het karakter van reparatiewetgeving.

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten.

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

Naar boven