Vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Elburg, 5e partiële wijziging inhoudsmaat woningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend, dat de raad van de gemeente Elburg op 27 september 2010 het ‘Bestemmingsplan Buitengebied Elburg, 5e partiële wijziging inhoudsmaat woningen’ op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening heeft vastgesteld.

De bestemmingsplanwijziging verruimt de maximale inhoudsmaat van burger- en bedrijfswoningen in het buitengebied van Elburg van 600m3 naar 750m3. Het buitengebied beslaat in principe het gebied buiten de dorpskernen Elburg/Oostendorp, ’t Harde, Doornspijk en Hoge Enk. Deze verruiming geldt niet voor de bestemming ‘landgoederen’ en is niet van toepassing op recreatiewoningen en noodwoningen.

Met ingang van woensdag 6 oktober 2010 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het raadsbesluit gedurende zes weken (t/m 16 november 2010) voor eenieder ter inzage in het gemeentekantoor (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling) te Elburg. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website, www.elburg.nl onder bekendmakingen; bestemmingsplannen.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht, met ingang van bovengenoemde datum van terinzagelegging van de stukken gedurende de termijn van zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Elburg, 5 oktober 2010

Naar boven