Ontwerpbestemmingsplan Geluidszonering bedrijventerrein De Laarberg

In de gemeente Oost Gelre ligt aan de noordzijde van Groenlo het regionaal bedrijventerrein De Laarberg. Dit bedrijventerrein kent een geluidszone als bufferzone tussen het bedrijventerrein en geluidgevoelige bestemmingen in de omgeving. Deze geluidszone strekt zich ook uit over percelen in de gemeente Berkelland in de directe omgeving van het bedrijventerrein.

De gemeente Oost Gelre is van plan om het bedrijventerrein De Laarberg aan de noordwestelijke zijde met 3,5 hectare uit te breiden. Hiervoor moet ook de omliggende geluidszone worden aangepast. Voor het grondgebied van de gemeente Berkelland betekent dit dat een onbebouwde strook grond op de percelen kadastraal bekend gemeente Eibergen, sectie AB, nummer 513, 557 en 558, komt te liggen binnen de geluidszone van het bedrijventerrein. Deze strook grond ligt tussen de gemeentegrens met Oost Gelre en het perceel Eimersweg 5 in Eibergen.

De gemeente Berkelland is van plan om op haar grondgebied de geluidszone rond het bedrijventerrein De Laarberg aan te passen door een herziening van het geldende bestemmingsplan. Hiervoor heeft de gemeente een ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, zonering De Laarberg 2010’ gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijlagen van 6 oktober tot en met 16 november 2010 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Mondelinge zienswijzen kunt u op dinsdag 26 oktober 2010 indienen bij de hoorzittingscommissie van de gemeenteraad. De vergadering van de hoorzittingscommissie begint om 18.00 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven