Besluit van de Minister van Economische Zaken van 24 september 2010, nr. WJZ/10139839, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Strategische Adviescommissie Innovatieprogramma's

De Minister van Economische Zaken,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 3, tweede lid, van het Instellingbesluit Strategische Adviescommissie Innovatieprogramma’s wordt als volgt gewijzigd:

2. De voorzitter en de andere leden worden door de minister benoemd voor een periode van ten hoogste vier jaar en kunnen door de minister worden geschorst en ontslagen. Ze zijn te allen tijden opnieuw benoembaar.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 augustus 2010.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

‘s-Gravenhage, 24 september 2010

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

TOELICHTING

Bij besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 11 augustus 2006 (hierna: instellingsbesluit) is de Strategische Adviescommissie Innovatieprogramma’s (hierna: commissie) ingesteld, die tot taak heeft de Minister van Economische Zaken op zijn verzoek te adviseren over voorstellen voor visies, strategische agenda’s en innovatieprogramma’s die worden ingediend in het kader van het innovatiebeleid van het Ministerie van Economische Zaken.

Met deze wijziging van het instellingsbesluit wordt het mogelijk de leden van de commissie voor een kortere periode dan vier jaar te benoemen.

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

Naar boven