Ontwerpbestemmingsplan ‘Basisschool Scharnegoutum’

Burgemeester en wethouders van Wymbritseradiel maken bekend dat er een nieuw bestemmingsplan is ontwikkeld voor een basisschool met de daarbij behorende ontsluiting en parkeervoorziening . De benaming van dit nieuwe plan is bestemmingsplan ‘Basisschool Scharnegoutum’.

Inhoud: Het ontwerpbestemmingsplan bevat een algehele herziening van een locatie aan de Ald Dyk te Scharnegoutum. De locatie beslaat een deel van de sportvelden en een daarbij gelegen voetpad. Het voorliggende bestemmingsplan maakt het mogelijk op deze locatie een basisschool, peuterschool en buitenschoolse omvang te realiseren met de daarbij behorende ontsluiting en parkeervoorziening.

Inzien: Het ontwerp van dit bestemmingsplan ligt vanaf 7 oktober 2010 gedurende 6 weken tijdens de openstellingstijden voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis (centrale balie), Stadslaan 75 te IJlst. Het digitale ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0683.BPBasisschoolSg10-301 Ook is het mogelijk het ontwerp in te zien via de website www.wymbritseradiel.nl onder de link: diensten en producten→productencatalogus→bestemmingsplannen en digitaal plan→ontwerpbestemmingsplan ‘Basisschool Scharnegoutum’.

Reageren: Gedurende bovengenoemde terinzagetermijn kan eenieder schriftelijke of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen (die onze voorkeur hebben) moeten worden gericht aan: de gemeenteraad van Wymbritseradiel, t.a.v. unit R.O., Postbus 14, 8650 AA IJlst. Een schriftelijke zienswijze moet minimaal voorzien zijn van de naam en adres van indiener, dagtekening, gronden van de zienswijze en ondertekening. Voor mondelinge kenbaarmaking dient men zich vóór 8 november 2010 te melden bij burgemeester en wethouders voornoemd, waarvoor een nadere afspraak kan worden gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer B. de Jong van de unit Ruimtelijke Ordening (tel.: 0515-534453).

Verkrijging: Desgewenst kan tegen vergoeding van de kosten een afschrift van genoemd ontwerp op het gemeentehuis worden verkregen.

IJlst, 28 september 2010

Naar boven