Vastgesteld bestemmingsplan/vastgestelde hogere grenswaarde Meppel

Burgemeester en wethouders van Meppel maken bekend dat de gemeenteraad op 23 september 2010, met toepassing van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan Gerard Doustraat 96 e.o. ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Govaert Flinckstraat, Gerard Doustraat,

Zuiderlaan en de hoogbouw aan de zuidkant van het wijkpark Koedijkslanden te Meppel.

In het bestemmingsplan wordt het planologische beleid verwoord voor o.a. de nog te bouwen Brede School aan de Zuiderlaan, de herinrichting van het wijkpark en de bouw van woningen op de hoek Govaert Flinckstraat/Gerard Doustraat.

Het bestemmingsplan ligt met ingang 7 oktober tot en met 17 november 2010 voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Grote Oever 26 te Meppel.

De openingstijden daarvan zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.00 uur en tevens op vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur. Het plan (planverbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan ook worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Meppel. Ga naar www.meppel.nl vervolgens in de linkerkolom ‘direct naar’ bestemmingsplannen. Vervolgens kunt u hier het bestemmingsplan Gerard Doustraat 96 e.o. raadplegen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek indienen voor het treffen van een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep en het verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend op 18 mei 2010 besloten te hebben een hogere grenswaarde van 51 d B(A) vast te stellen ten gevolge van industrielawaai.

Het op 23 september 2010 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Gerard Doustraat 96 e.o. ‘, voorziet namelijk in het mogelijk maken van geluidgevoelige objecten zoals bedoeld in de Wet geluidhinder. Uit akoestisch onderzoek is gebleken, dat het bestemmingsplan is gelegen binnen de geluidzone van het industrieterrein Oevers en dat de voorkeursgrenswaarde voor industrielawaai van 50 dB(A) wordt overschreden.

De vastgestelde hogere waarde ligt met ingang van 7 oktober tot en met 17 november 2010 voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Grote Oever 26 te Meppel.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het College van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij het College kenbaar te maken, een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek indienen voor het treffen van een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep en het verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meppel, 6 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Meppel.

Naar boven