Gewijzigd Vastgesteld bestemmingsplan Zuidelijke Omlegging

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 14 september 2010 het bestemmingsplan Zuidelijke Omlegging gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied aan de zuidzijde van de kern Deurne, de noordelijke begrenzing wordt gevormd door de Vloeieindseweg, Vloeieindsedreef en Sint Jozefstraat. Aan de oostzijde houdt het plangebied op bij de bestaande rotonde met de Liesselseweg, aan de westzijde sluit het plan aan op de rotonde van de Vlierdensedreef. Voor de exacte ligging van de grenzen van het plangebied verwijzen wij u naar de verbeelding welke onderdeel uitmaakt van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan beoogt de aanleg een nieuwe ontsluitingsweg aan de zuidzijde van de gemeente mogelijk te maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen vanaf 1 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1 ter inzage. Het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn vanaf deze datum ook digitaal te raadplegen op www.deurne.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke Omlegging heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn zeven zienswijzen ingediend

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad, mede als gevolg van de ingediende zienswijzen, wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan aangebracht om extra geluidwerende voorzieningen mogelijk te maken, hiervoor zijn ook de bijhorende onderzoeken toegevoegd. Verder zijn enkele correcties op de verbeelding (plankaart) toegepast. Het gaat om kleine wijzigingen in de begrenzing om het plan goed aan te laten sluiten op de aangrenzende bestemmingsplannen en ook is voor de duidelijkheid de aansluiting op de bestaande rotonde Vlierdensedreef nu opgenomen. Daarnaast is de nummering van de kaart gewijzigd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit en de daarbij behorende nota van zienswijzen en wijzigingen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij die Afdeling is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie over het instellen van beroep kunt u terugvinden op www.deurne.nl → Organisatie → Bezwaar, beroep en klachten, uitgebreide procedures bezwaar en beroep.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Jochem of de heer R. van Dam van de afdeling Economie via ons algemene telefoonnummer: 0493-487 711.

Naar boven