Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 september 2010, nr. G&VW/AA/2010/18295, tot wijziging van de Subsidieregeling implementatie getoetste arbocatalogi

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3 en 5 van de kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 5, tweede lid, van de Subsidieregeling implementatie getoetste arbocatalogi wordt ’15 september’ vervangen door: 15 oktober.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 16 september 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 24 september 2010

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

Er zijn inmiddels ruim 150 arbocatalogi opgesteld in branches en marginaal getoetst door de Arbeidsinspectie. Deze zijn neergelegd in de Beleidsregel arbocatalogi 2010. De implementatie van de arbocatalogi in bedrijven wordt ter hand genomen. Via de Subsidieregeling implementatie getoetste arbocatalogi kan voor de implementatie subsidie worden verkregen. Op dit moment is hiervoor een aanvraag ontvangen van ongeveer 60 branches. Dit betekent dat het totale bedrag van de regeling (€ 1 miljoen) nog niet is uitgeput. Ook zijn er in 2010 een aantal nieuwe arbocatalogi voor marginale toetsing aan de overheid voorgelegd en gereed voor implementatie.

Ten einde werkgevers en werknemers langer in de gelegenheid te stellen subsidie aan te vragen voor de implementatie van getoetste arbocatalogi en aldus te komen tot een goede afronding van het project, is besloten de indieningstermijn te verlengen tot en met 15 oktober 2010.

Aan de regeling is terugwerkende kracht verleend tot en met 16 september 2010, zijnde de huidige einddatum voor indiening van subsidieaanvragen. Dit om te voorkomen dat aanvragen moeten worden afgewezen die zijn ingediend tussen 15 september en de datum van inwerkingtreding van de wijzigingsregeling.

Deze aanpassing heeft geen gevolgen voor de afhandeling van lopende aanvragen om subsidie

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven