stcrt-2010-1524-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan locatie Reigerstraat te Vries

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘locatie Reigerstraat te Vries’ ter inzage wordt gelegd. Het bestemmingsplangebied wordt begrenst door de Reigerstraat, Nachtegaalstraat en de Leeuwerikstraat. Het bestemmingsplan wordt opgesteld teneinde de bouw van 6 vrijstaande woningen mogelijk te maken en vervangt gedeeltelijk het vigerende bestemmingsplan Vries Kern uit 2006.

Wat vooraf ging

In het kader van de inspraak en het vooroverleg (zoals bedoeld in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening) heeft het voorontwerpbestemmingsplan ‘locatie Reigerstraat te Vries’ vanaf vrijdag 17 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente van diverse bewoners schriftelijke inspraakreacties ontvangen. Al deze reacties zijn van een antwoord voorzien in de ‘inspraak en overlegnotitie bestemmingsplan Reigerstraat te Vries’. De gemeenteraad heeft op 19 januari 2010 besloten deze inspraak en overlegnotitie vast te stellen en in te stemmen met het ‘ontwerpbestemmingsplan Reigerstraat te Vries’ .

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen liggen met ingang van vrijdag 5 februari 2010 voor de duur van zes weken, dus tot vrijdag 19 maart, ter inzage in het gemeentehuis. Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

  • Schriftelijk. U kunt uw zienswijze sturen aan: de gemeenteraad van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA Vries;

  • Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met mevrouw R. de Boer van de afdeling Ontwikkelingsbedrijf Tynaarlo. Zij is, behalve op vrijdag, bereikbaar op telefoonnummer 0592-266892. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen kunt u met ingang van 5 februari 2010 ook op de gemeentelijke website www.tynaarlo.nl raadplegen.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inspraakperiode wordt een informatiebijeenkomst voor alle betrokkenen en belangstellenden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst − die zal worden gehouden in de vorm van een inloopavond – kunt u binnenlopen op het moment dat u het beste past en u laten informeren over dit (voor)ontwerpbestemmingsplan. Deze inloopbijeenkomst wordt gehouden op dinsdagavond 9 februari 2010 tussen 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis te Vries. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Naar boven