Vastgesteld bestemmingsplan ‘Rombout Verhulstlaan e.o.’

Voor de ruimtelijke ontwikkeling aan de Rombout Verhulstlaan is een bestemmingsplan opgesteld. Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt dat de huidige 6 appartementencomplexen van woningstichting AWS Beter Wonen worden vervangen door nieuwbouw in de vorm van een zevental woonblokken, bestaande uit zowel appartementen- als ook (grondgebonden- en starters-)woningen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 7 juli voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

In de raadsvergadering van d.d. 21 september 2010 is het bestemmingsplan ‘Rombout Verhulstlaan e.o.’ middels een aangenomen amendement gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan wordt op de volgende punten gewijzigd:

Toevoeging bij de regels, zoals geregistreerd onder 2010/28223

Artikel 7.1.2 Overschrijding bouw-, maatvoerings-, en bestemmingsvlak

In afwijking van het bepaalde in de bestemmingsregels van dit plan mogen de grenzen van het bouw-, maatvoerings- c.q. bestemmingsvlak worden overschreden door ingangspartijen, luifels, balkons en galerijen mits de bouw-, maatvoerings- c.q. bestemmingsgrens met niet meer dan 2,50 m wordt overschreden.

Wijziging van de verbeelding, zoals geregistreerd onder 2010/28219

Verhogen van de maximale bouwhoogte met maximaal 0,5 meter en aanpassing van het bouwvlak van de twee zuidelijkste bouwvlakken.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 september 2010 gedurende zes weken ter inzage (derhalve tot en met 9 november 2010) bij de afdeling publiekszaken. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via www.almelo.nl/bestemmingsplannen, als ook op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Raad van State, sector bestuursrecht. Daarnaast kunnen belanghebbenden tegen hetgeen gewijzigd is vastgesteld beroep instellen bij de Raad van State, sector bestuursrecht. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven