Gemeente Vlaardingen

Ontwerpbestemmingsplan ‘Stadshart’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 30 september 2010 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp-bestemmingsplan ‘Stadshart’ ter inzage ligt op de volgende lokaties:

  • a. bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Industrieweg 9, maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren van 8.30–17.00 uur;

  • b. bij het Gemeentelijk Contact Centrum aan de Waalstraat 98, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00–17.00 uur;

  • c. in de leeszaal van de Stadsbibliotheek aan de Waalstraat 100. Openingstijden: ma.+ vr. van 13.30–20.00 uur; di. + do. van 13.30–17.00 uur; woe. van 10.30–20.00 uur en zat. van 10.30–15.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadshart’ is tevens te raadplegen op de gemeentelijke website, via www.vlaardingen/gemeentebestuur/bekendmakingen/bestemmingsplannen/29-09-2010.

Voorts is het plan digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied ‘Stadshart’ wordt globaal als volgt begrensd:

  • de noordgrens ligt bij de sluis aan de Hoogstraat (richting Kortedijk);

  • de oostgrens wordt gevormd door de Havenstraat en vervolgens de Oude Haven tot aan de Dayer;

  • in het zuiden loopt de plangrens langs achtereenvolgens Dayer, Zomerstraat en Maassluissedijk, tot aan de Struyckstraat;

  • de westgrens verspringt hier en daar en wordt gevormd door o.a. de Gedempte Biersloot, Jozef Israëlsstraat, Markgraaflaan, Van Riebeeckstraat en de Struyckstraat.

Het betreft hier in de eerste plaats een integrale herziening van het geldende bestemmingsplan ‘Stadshart’ uit 1994. Voor de bestaande situatie is het ontwerpbestemmingsplan in hoofdzaak een beheerplan. Daarnaast wordt in het plan een aantal nieuwe beleidsuitgangspunten geformuleerd, o.a. ten aanzien van detailhandel en horeca, die moeten bijdragen aan de voorgenomen vitalisering van de binnenstad. Daartoe is in 2009 de Structuurvisie Vitalisering Binnenstad, Op weg naar 2020, vastgesteld, die mede een basis vormt voor dit bestemmingsplan. Ook worden in het plan enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt, zoals de realisering van een amusementscentrum in het v.m. V&D-pand aan het Veerplein (tevens ontwerp-projectbesluit ex art. 3.10 Wro), de bouw van een nieuw stadskantoor aan het Westnieuwland op de plek van het huidige kantoor en de realisering van nieuwbouw voor basisschool Het Palet aan de Afrol, in combinatie met een aantal woningen en zorgeenheden volgens het Steinmetz-concept (gehandicaptenwoningen).

Tenslotte is over het gebied tussen Cronjéstraat, Jozef Israëlsstraat en Groen van Prinstererstraat een wijzigingsbevoegdheid gelegd ten behoeve van herstructurering. Beide woningcorporaties hebben het voornemen om later in de planperiode over te gaan tot sloop en vernieuwbouw in dit gebied. De planontwikkeling daarvoor moet echter nog starten.

Als resultaat van het wettelijk vooroverleg zijn in het ontwerp nog enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Informatiebijeenkomst.

Tevens is er het voornemen om tijdens de eerste week van de terinzageligging een tweetal inloopbijeenkomsten te organiseren. Deze zullen plaatsvinden op woensdag 6 oktober 2010, aanvang 16.00 uur en 19.00 uur, in de Kleine zaal van de Stadsgehoorzaal, Schiedamseweg 51 te Vlaardingen. Iedereen is hier van harte welkom om kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging, van donderdag 30 september t/m woensdag

10 november 2010, kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Stadsontwikkeling & Toezicht, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimtelijke Ordening van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

Vlaardingen, 28 september 2010

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen
Naar boven