stcrt-2010-1522-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Nieuw Carré’

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2009 het bestemmingsplan ‘Nieuw Carré’ gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft vastgesteld.

Door middel van de bestemmingsplanherziening wordt mogelijk gemaakt dat een multifunctioneel centrum met parkeervoorziening gerealiseerd kan worden aan de markt te Schaesberg ter hoogte van de Hoofdstraat 113, de Markt 2 en 4 alsmede (voor een deel) op het naast en achtergelegen perceel van de gemeente Landgraaf (momenteel in gebruik als grasveld en tijdelijke parkeervoorziening).

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. Een aantal abusievelijke onjuistheden zijn aangepast. Daarnaast zijn er een aantal aanvullingen en wijzigingen in de toelichting en regels aangebracht.

Het bestemmingsplan en het ‘Overzicht ambtshalve wijzigingen en wijzigingen n.a.v. zienswijzen bestemmingsplan ‘Nieuw Carré’, liggen met ingang van 4 februari 2010 t/m 17 maart 2010 ter inzage bij de balie Vergunningen van de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 1, gedurende de openingstijden. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website, www.landgraaf.nl bij ‘Bekendmakingen’. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn, ingevolge het bepaalde in artikel 8.2 Wet ruimtelijke ordening, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan de indiener van het beroepschrift verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven