Besluit van 15 september 2010, nr. 10.002545, houdende wijziging van het Instellingsbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op de voordracht van Onze Minister van Financiën van 9 september 2010, nr. FM/2010/15830 M;

Gelet op de artikelen 11, tweede lid, en 11d, derde lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft;

Hebben goedgevonden en verstaan:

ARTIKEL I

Artikel 5 van het Instellingsbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst wordt een ‘1.’ geplaatst.

2. De zinsnede ‘een termijn van drie jaar’ wordt vervangen door: een termijn van vijf jaar.

3. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. Het eerste lid is tevens van toepassing ten aanzien van de personen die op het moment van inwerkingtreding van dit besluit zitting hebben in het College. De vijf jaar termijn wordt geacht te zijn ingegaan op het moment van hun benoeming dan wel herbenoeming.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Onze Minister van Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit dat met de daarbij behorende nota van toelichting in de Staatscourant zal worden geplaatst.

Den Haag, 15 september 2010

Beatrix

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

TOELICHTING

De benoemingstermijn in artikel 5 van het Instellingsbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (het College) wordt aangepast van drie naar vijf jaar. Hiermee wordt aangesloten bij de benoemingstermijn van de leden van de Commissie Eindtermen Accountantopleiding. Deze wijziging is tevens van toepassing op leden die op het moment dat dit besluit in werking treedt, zitting hebben in het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening. De vijf jaar termijn is voor hen gaan lopen vanaf het moment van hun benoeming dan wel herbenoeming. Op deze manier wordt voorkomen dat binnen anderhalf jaar meerdere leden het College moeten verlaten, en ontstaat voldoende tijd om hier een gepaste oplossing voor te vinden.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

Naar boven