Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Bermweg 370’

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 20 september 2010 het bestemmingsplan ‘Bermweg 370’, met planidentificatiecode NL.IMRO.0502.PBP10Bermweg370-4001, conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening, in elektronische vorm vastgelegd, in die vorm heeft vastgesteld.

Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten voor het plangebied ‘Bermweg 370’ geen exploitatieplan vast te stellen

Plangebied

Het bestemmingsplan ‘Bermweg 370’ betreft het perceel Bermweg 370 gelegen tussen de percelen Bermweg 366 en Bermweg 372 en grenst aan de achterzijde aan de Ringvaart.

Doelstelling

Dit bestemmingsplan maakt, na de sloop van het bestaande pand, de nieuwbouw van een woning met garage op het perceel Bermweg 370 mogelijk.

Inzien van het vastgestelde bestemmingsplan

Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Bermweg 370’, de bijbehorende stukken en het raadsbesluit zijn gedurende zes weken vanaf donderdag 30 september 2010 tot en met woensdag 10 november 2010 beschikbaar en raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl of op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken ter inzage in het informatiecentrum van het ge­meentehuis, Rivierweg 111, alhier.

Beroep

Belanghebbenden kunnen vanaf donderdag 30 september 2010 tot en met woensdag 10 november 2010 schriftelijk tegen het vaststellingsbesluit beroep in stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Adressering: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de gemeenteraad geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.

Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmings­plan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht én degene die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een ziens­wijze bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen, kunnen beroep tegen het vaststellingsbesluit instellen.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voorlopige voorziening

Ook kan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend. Het bestemmingsplan ‘Bermweg 370’ treedt dan niet in werking voordat er op dit verzoek is beslist.

Griffierecht

Voor het indienen van een beroepschrift en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan ‘Bermweg 370’ treedt, tenzij er een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, inwerking op donderdag 11 november 2010.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw M.L. Vroonland, afdeling Stadsontwikkeling telefoonnummer (010) 2848 607 of m.vroonland@capelleaandenijssel.nl

Capelle aan den IJssel, 29 september 2010

Naar boven