Vastgesteld projectbesluit ‘Buitengebied, Landgoed Het Eng II en Lekdijk Oost’

Het college van burgemeester en wethouders van Buren maakt bekend, dat zij op 21 september 2010 het projectbesluit ‘Buitengebied, Landgoed Het Eng II en Lekdijk Oost)’ongewijzigdheeft vastgesteld.

Het projectbesluit bevat de juridisch- planologische regeling voor vergroting van het landgoed Het Eng aan de Molenweg te Beusichem en het vestigen van een bouwkavel aan de Lekdijk Oost te Beusichem tussen de nummers 8 en 12.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het projectbesluit heeft met alle bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage gelegen vanaf 27 mei 2010. Gedurende deze periode is één zienswijze tegen het projectbesluit ingediend.

Het college heeft geen aanleiding gezien om het ontwerpbesluit te wijzigen.

Hoe kunt u het projectbesluit bekijken?

Het vastgestelde projectbesluit ‘Buitengebied, Landgoed Het Eng II en Lekdijk Oost’met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken voor eenieder ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik (dagelijks open van 9 tot 12 uur). Deze periode start op donderdag 30 september 2010.

Daarnaast is het besluit te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.buren.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://geo.buren.nl/NL.IMRO.0214.BUIPB20100003-vg01

Hoe kunt u reageren op het besluit?

Gedurende de voornoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem (tel.: 026 3592020).

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijze tegen het voorgaande ontwerpprojectbesluit bij het college kenbaar te maken.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde projectbesluit niet. Om de werking van het projectbesluit te schorsen kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Arnhem.

Het projectbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de gronden van het beroep en is voorzien van uw handtekening. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de rechtbank.

Maurik, 22 september 2010

Burgemeester en wethouders van Buren.

Naar boven