Wijzigingsplan Vredehofweg 15

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk maakt bekend dat het ontwerp wijzigingsplan ‘Vredehofweg 15’ van 1 oktober 2010 tot en met 11 november 2010 voor eenieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Oostzeedijk 276, Rotterdam.

Het ontwerp wijzigingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure

Voor het gebied Vredehofweg 15 heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk bij besluit van 8 februari 2010, krachtens artikel 3.6 lid 1, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met 26, lid 1, onder b van het bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht Kralingen’ het wijzigingsbesluit Vredehofweg 15, vastgesteld. Dit vaststellingsbesluit is bij uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 21 juli 2010 vernietigd, omdat volgens de Afdeling de bouwregels voor het wijzigingsplan niet nader zijn bepaald, waardoor voor de bouwmogelijkheden op het perceel Vredehofweg 15 geen beperking geldt.

Het dagelijks bestuur voornoemd is voornemens een nieuw vaststellingsbesluit voor hetzelfde gebied te nemen, met inachtneming van de uitspraak van de Afdeling. In het kader hiervan is voor het wijzigingsgebied de aanduiding H=7 (maximale bouwhoogte is 7 meter) nader verklaard in de legenda van de kaart/verbeelding die bij het wijzigingsplan hoort. Het opnemen van een maximale bebouwingspercentage is niet aan de orde omdat het wijzigingsgebied, bestemmingsvlak ‘wonen’, reeds volledig is bebouwd. Het leegstaande koetshuis met bijbehorende grond is verworven met de bedoeling de onderwijsondersteunende voorzieningen van de naastgelegen school uit te breiden. Met een informatieplan heeft de nieuwe eigenaar te kennen gegeven het gebouw in gebruik te willen nemen als

buitenschoolse opvang en voor overige aanvullende onderwijsactiviteiten. Een in het bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht Kralingen opgenomen wijzigingsbevoegd maakt het mogelijk dat het koetshuis zijn woonfunctie kan verliezen om te voorzien in de ruimtebehoefte van de naastgelegen school, mits deze onderwijsondersteunende voorzieningen betreft.

Het wijzigingsplan is opgesteld om, volgens artikel 3.6, lid 1, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met artikel 26, lid 1, onder b, van het bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht Kralingen’, de bestemming ‘wonen’ te wijzigen in de bestemming ‘maatschappelijke voorzieningen I’. Onder de nieuwe bestemmingen ‘maatschappelijke voorzieningen I’ wordt verstaan: educatieve doeleinden in de vorm van onderwijsondersteunende voorzieningen, zoals leerlingenopvang, administratieve ruimte en materiaalopslag, ten behoeve van de naastgelegen school.

Gedurende de periode van terinzagelegging van het ontwerp wijzigingsplan kan eenieder hierover zienswijzen indienen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Postbus 22350, 3003 DJ Rotterdam.

Rotterdam, 29 september 2010

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk,

de secretaris,

L. Molenaar.

De voorzitter, L.A. deBoer.

Naar boven