Vastgesteld bestemmingsplan ‘I Buitengebied (Eikenburg)’

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 21 september 2010 het bestemmingsplan ‘I Buitengebied (Eikenburg)’ vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een aanpassing van de bestemming ‘Maatschappelijke doeleinden’ ten behoeve van de reeds aanwezige functies. Het gaat hierbij om religieuze voorzieningen, scholen en onderwijsvoorzieningen, het sportcomplex, welzijnsvoorzieningen en een medische groepspraktijk.

Bovendien voorziet het bestemmingsplan in de mogelijkheid om op Eikenburg een kantoor te vestigen uitsluitend ten behoeve de uitvoering van zelfstandige, dienstverlenende activiteiten die op enigerlei wijze een relatie hebben met een te vestigen ‘financial campus’ in de gebouwen van Landgoed Eikenburg.

Verder zorgt het bestemmingsplan naast een adequate bestemming voor bovengenoemde functies tevens voor een goede bescherming van de aanwezige cultuurhistorische waarden. Het bestemmingsplan maakt in dit verband geen nieuwe bebouwing mogelijk. Al met al draagt het bestemmingsplan bij aan de door de Gemeente Eindhoven gewenste duurzame ontwikkeling van Eikenburg.

Het bestemmingsplan ‘I Buitengebied Eikenburg’, met bijbehorende stukken, ligt met ingang van donderdag 30 september 2010 tot en met woensdag 10 november 2010 op werkdagen tijdens openingsuren ter inzage bij:

  • het informatiecentrum van het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

  • Het Inwonersplein is geopend op maandag en vrijdag van 10.00–19.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 10.00–17.00 uur. Bezoek zonder voorafgaande afspraak is alleen mogelijk op maandag de gehele dag en op de overige werkdagen tot 13.00 uur. Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040

  • de informatiebalie van het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven (openingstijden: maandag van 8.30–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur).

Daarnaast kan het bestemmingsplan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80008-0301

De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80008-/NL.IMRO.0772.80008-0301/

Met ingang van vrijdag 1 oktober 2010 kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen.

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit, en daarmee het bestemmingsplan, niet. In geval van spoedeisend belang, kunnen degenen die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) indienen. In dat geval treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven