Ontheffing Flora- en faunawet, opzettelijk verontrusten en doden van ree

Gedeputeerde Staten van Zeeland delen mede dat zij in week 38 in het kader van artikel 68 van de Flora- en faunawet de volgende ontheffing hebben verleend.

In het belang van het reguleren van de populatieomvang is ontheffing verleend aan de Faunabeheereenheid Zeeland (FBEZ) te Goes voor het opzettelijk verontrusten en doden van ree en daarbij gebruik te maken van het geweer van een uur voor zonsopkomst tot een uur na zonsondergang. De ontheffing wordt verleend voor de periode van 5 jaar, te weten van 21 september 2010 tot en met 31 december 2014. De ontheffing heeft betrekking op de gronden gelegen binnen het werkgebied van de FBEZ (met uitzondering van de grote natuurgebieden), gelegen in de provincie Zeeland, zoals op de bij het besluit behorende kaart aangegeven.

Ter inzage

De ontheffing ligt 6 weken ter inzage bij de Directie Ruimte, Milieu en Water, Het Groene Woud 1, Middelburg, werkdagen van 8–17 uur en desgevraagd buiten kantooruren. Voor het inzien buiten kantooruren, mondelinge toelichting en kopieën van ter inzage gelegde stukken kunt u zich wenden tot mevrouw L. Wijgman (0118-631984) of mevrouw D. Mersie-du Cloo (0118-631907).

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van de ontheffing bezwaar tegen de ontheffing indienen bij Gedeputeerde Staten van Zeeland, Postbus 6001, 4330 LA te Middelburg.

Wij wijzen er op dat de termijn voor het indienen van een bezwaar is gekoppeld aan de datum van verzending of uitreiking van het besluit aan de aanvrager, die mogelijk niet samenvalt met de termijn van ter inzage legging. Op bovenstaande telefoonnummers kan informatie worden ingewonnen over de exacte verzenddatum van het besluit.

Het indienen van bezwaar schorst de werking van de ontheffing niet. Op grond van artikel 8.81, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht bestaat de mogelijkheid om, indien -gelet op de betrokken belangen- onverwijlde spoed dit vereist, gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaar een voorlopige voorzieningte vragen bij de president van de rechtbank te Middelburg, Postbus 5015, 4330 KA Middelburg.

Naar boven