Wijziging van het besluit van de Minister van Verkeer en Waterstaat houdende vaststelling van het Subsidieprogramma Tankstations alternatieve brandstoffen 2009 in verband met wijziging subsidieplafond

21 september 2010

Nr. CEND/HDJZ-2010/1397 sector S&W

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op artikel 2, eerste lid, onderdeel a, van de Kaderregeling subsidies duurzaamheid Verkeer en Waterstaat;

Besluit:

ARTIKEL I

Paragraaf 4, tweede lid, onderdeel c, van de bijlage bij het Besluit houdende vaststelling van het Subsidieprogramma Tankstations alternatieve brandstoffen 2009 komt te luiden als volgt:

  • c. voor de provincie Overijssel:

    • € 439.005,– voor milieu-investeringsprojecten gericht op nieuwbouw van aardgas of groengas vulpunten;

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

De aanvraagtermijn voor subsidie uit hoofde van hetSubsidieprogramma Tankstations alternatieve brandstoffen 2009 sloot op 12 maart 2010 om 13.00 uur. Bij de beoordeling van de aanvragen en de mogelijke verdeling van de gelden over de aanvragen is gebleken dat het subsidieplafond voor aanvragen uit de de provincie Overijssel toereikend is voor de realisatie van vijf milieu-investeringsprojecten gericht op nieuwbouw van aardgas of groengas vulpunten. De provincie Overijssel wenst het subsidieplafond te verhogen met een bedrag van € 79.005,- om de realisatie van een zesde milieu-investeringsproject gericht op nieuwbouw van aardgas of groengas vulpunten tankstation mogelijk te maken.

Deze wijziging brengt geen administratieve lasten met zich voor de aanvragers. Immers de aanvragen zijn al ingediend voor 12 maart 2010. Omdat de beoordeling van de aanvragen al is afgerond is het wenselijk om af te wijken van de verandermomenten. De subsidieontvangers zullen namelijk na ontvangst van de subsidiebeschikking aan de slag kunnen.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven