Vastgesteld bestemmingsplan ‘kern Gouderak’ en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 16 september 2010 het bestemmingsplan ‘kern Gouderak’ heeft vastgesteld. Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bij die vaststelling gewijzigd. Verder heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

De wijzigingen van het plan hebben betrekking op het perceel Kranepoort 6 te Gouderak waar de bestemming gewijzigd is van ‘centrum’ naar ‘maatschappelijk’ met de aanduiding ‘kantoor’ en een drietal ondergeschikte ambtelijke wijzigingen (Wilgenhof 1, De Waal en een brug nabij J. Huurmanlaan 8), zoals die beschreven zijn in Bijlage II ‘Ambtshalve wijzigingen’, behorende bij het raadsvoorstel voor de vaststelling van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit wordt op 30 september 2010 ter inzage gelegd. Het plan ligt gedurende zes weken (t/m 11 november 2010) ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel, tijdens openingstijden op werkdagen of na telefonische afspraak.

Het bestemmingsplan is van toepassing op de kern Gouderak. Aan de noordwestzijde wordt het plangebied begrensd door de Hollandsche IJssel. De overgang met het open veenweidegebied vormt de begrenzing aan de noord-, oost- en zuidzijde. De begrenzing aan de westzijde wordt gevormd door de watergang richting het gemaal aan de Dorpsstraat.

Op drie plaatsen binnen de kern, te weten de oude Kranepoortschool, de oude School met de Bijbel en een deel van het centrum worden ontwikkelingen voorzien. Deze ontwikkelingen zijn nog onvoldoende uitgekristalliseerd en vanwege de conserverende aard van het plan zijn deze locaties niet meegenomen bij de actualisatie.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, kunt u tot en met 11 november 2010 beroep instellen:

  • als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerpbestemmingsplan;

  • als u belanghebbende bent en nu wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt het besluit opgeschort, totdat op dat verzoek is beslist.

29 september 2010

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk.

Naar boven