Revisiebesluit Gedeputeerde Staten d.d. 6 september 2010 inzake gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan ‘Landelijk gebied’ van de gemeente Brielle

Bij besluit van 13 november 2007 heeft Gedeputeerde Staten het door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Landelijk gebied’ gedeeltelijk goedgekeurd. Tegen dit besluit is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door een aantal belanghebbenden. De Raad van State heeft bij uitspraak van 15 april 2009 het besluit van Gedeputeerde Staten op een aantal onderdelen vernietigd.

Ingevolge de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Algemene wet bestuursrecht dienten Gedeputeerde Staten met inachtneming van de uitspraak van de Raad van State een nieuw besluit te nemen ten aanzien van de vernietigde onderdelen van het besluit. Inmiddels is dit revisiebesluit door Gedeputeerde Staten op 6 september 2010 genomen en door de gemeente op 13 september 2010 ontvangen.

Het revisiebesluit van Gedeputeerde Staten ligt vanaf 1 oktober 2010 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling VROM van de sector Grondgebied, kamer 0.30, tijdens kantooruren (8.00 uur en 12.30 uur), Slagveld 36 te Brielle.

Gedurende deze termijn van terinzagelegging kan beroep ingesteld worden tegen het besluit van Gedeputeerde Staten door:

  • belanghebbenden die tijdig bedenkingen hebben ingediend bij Gedeputeerde Staten;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen het gedeelte van het revisiebesluit van Gedeputeerde Staten.

Het beroep kan ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De dag nadat de beroepstermijn is afgelopen, wordt het besluit van Gedeputeerde Staten van kracht, tenzij gedurende de termijn van terinzagelegging naast het indienen van beroep tevens bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening wordt gedaan. Indien dat het geval is, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven