Kennisgeving ingevolge artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening inzake bestemmingsplan ‘Centrum Assendelft’

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend, dat het bestemmingsplan ‘Centrum Assendelft’ ten gevolge van de uitspraak van Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State van 15 september 2010, nr. 200902179/1/R1 onherroepelijk is geworden, met uitzondering van:

  • artikel 9, vijfde lid en artikel 27, vierde lid, van de planvoorschriften,

  • het plandeel met de bestemming ‘Verblijfsdoeleinden’ voor zover toegekend aan de gronden gelegen naast perceel Dorpsstraat 303, zoals aangeduid op de bij deze uitspraak behorende kaart 1;

  • de plandelen met de bestemming ‘Tuinen’, voor zover toegekend aan de gronden gelegen aan de percelen Dorpsstraat 625 en Dorpsstraat 631, zoals aangeduid op de bij deze uitspraak behorende kaart 2;

  • het plandeel met de bestemming ‘Woondoeleinden’ en het plandeel met de bestemming ‘Erven’, beide voor zover toegekend aan het perceel Dorpsstraat 631, zoals aangeduid op de bij deze uitspraak behorende kaart 3.

Tevens is tengevolge van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van 10 februari 2009, kenmerk 2009-5106, vernietigd voor zover daarbij goedkeuring is onthouden aan het plandeel met de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden’, voor zover betrekking hebbende op perceel Dorpsstraat 285.

Aan dit plandeel is alsnog goedkeuring verleend en het is onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied Centrum Assendelft. De noordgrens van het gebied is de Communicatieweg en een deel van de Dorpsstraat (van woningnummer 230 tot en met woningnummer 675). In het oosten begrenst de Delft het plangebied en in het westen sluit het aan op het bestemmingsplan Poldergebied Assendelft. De Delft zelf ligt niet binnen het plangebied. In het zuiden wordt het plangebied begrensd door de Zaandammerweg.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan is om een eigentijds planologisch/juridisch kader te bieden voor het beschermen van het woon- en leefmilieu in het plangebied.

Inzage. Het bestemmingsplan en bovengenoemde uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State liggen voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie/Klantcontact Vergunningen van het Railpoint Office, Ebbehout 31 te Zaandam.

Zaandijk, 29 september 2010

Burgemeester en wethouders van Zaanstad.

Naar boven