Goedkeuring uitwerkingsplannen Terlo

Burgemeester en wethouders maken volgens artikel 11 Ruimtelijke Ordening (WRO) en de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 30 september 2010, gedurende zes weken in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur, op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497 551301) voor iedereen ter inzage ligt de door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 7 september 2010 onder nummers 1712784 en 1712796 goedgekeurde uitwerkingsplannen ‘Terlo, uitwerking 1’ en ‘Terlo, uitwerking 2’ .

De uitwerkingsplannen werden gewijzigd vastgesteld door burgemeester en wethouder op 20 juli 2010.

De stukken zijn vanaf 30 september 2010 ook digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl onder de kop ‘Bestemmingsplannen’ en op de landelijke website van het ministerie VROM www.ruimtelijkeplannen.nl.

De uitwerkingsplannen ‘Terlo, uitwerking I’ en ‘Terlo, uitwerking 2’ voorzien in concrete bestemmingen voor woningbouw in het westelijk deel van het Wvg-gebied ‘Terlo’. Voor deze uitbreidingslocatie noordwestelijk gelegen in de kern ’t Loo is eerder het bestemmingsplan ‘Terlo’ gemaakt. Dat bestemmingsplan is grotendeels in werking getreden. Hierin zijn alleen directe woonbestemmingen opgenomen voor het gebied oostelijk van de Terlostraat. Westelijk van de Terlostraat is een uit te werken bestemming opgenomen. De uitwerkingsplannen geven daar nu een invulling van met gedetailleerde woon- en andere bestemmingen voor de ontwikkeling van de wijk aldaar. Dit geldt met name voor het zuidelijke gedeelte. Voor het noordelijke stuk richting de Weebosserweg wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt vanwege een gedeeltelijke onthouding van goedkeuring van het bestemmingsplan voor dat gebied.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van de uitwerkingsplannen worden verkregen.

Volgens artikel 54, lid 2, onder b van de WRO kunnen belanghebbenden die op het ontwerpuitwerkingsplan schriftelijke zienswijzen hebben ingediend vanaf 30 september 2010 gedurende zes weken beroep tegen het besluit tot goedkeuring van de uitwerkingsplannen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunnen belanghebbenden naast het indienen van beroep een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bergeijk, 29 september 2010

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

de secretaris,

W.A.C.M. Wouters.

De burgemeester,

H.G.M. van de Vondervoort.

Naar boven