Goedkeuring bestemmingsplan Zuid, revitalisering winkelcentrum Nije Nering 2007

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bij besluit van 31 augustus 2010, kenmerk 5.1/2010008162, het bestemmingsplan Zuid, revitalisering winkelcentrum Nije Nering 2007 goedgekeurd. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad op 10 september 2009 vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de revitalisering van winkelcentrum De Nije Nering mogelijk. Het plangebied wordt aan de oostzijde door de Middenweg, aan de zuidzijde door de Boekenberghstraat, aan de westzijde door de Bouwmeesterstraat en aan de noordzijde door de Tamboerlaan begrensd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het goedgekeurde bestemmingsplan Zuid, revitalisering winkelcentrum Nije Nering 2007 liggen vanaf 30 september 2010 t/m 10 november 2010 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Het plan kan ook worden ingezien op de website www.bestemmingsplannenhoogeveen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten tegen het vastgestelde bestemmingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.

Hoogeveen, 21 september 2010

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen,

de secretaris,

de burgemeester.

Naar boven