Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 27 januari 2010, nr. 109208 houdende wijziging van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 1:3 van de Regeling LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In hoofdstuk 2 van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010 wordt na artikel 49b de volgende titel ingevoegd:

TITEL 7A. OVERIGE BEPALINGEN

Artikel 49c

Het subsidieplafond bedoeld in artikel 62, onderdeel b, van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2009 is opgehoogd met € 3.500.000.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 27 januari 2010

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

TOELICHTING

Op grond van artikel 62, onderdeel b, van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2009 bedraagt het subsidieplafond voor investeringen in integraal duurzame stallen en houderijsystemen € 2.500.000 voor de aanvraagperiode 18 augustus tot en met 18 september 2009. Om meer kwalitatief goede subsidieaanvragen te kunnen honoreren – die als gevolg van overschrijding van het hiervoor genoemde subsidieplafond zouden moeten worden afgewezen – voorziet dit besluit in ophoging van het plafond met € 3.500.000.

Om op korte termijn duidelijkheid hieromtrent aan betrokken ondernemingen te verschaffen, is het wenselijk dat dit besluit zo spoedig in werking treedt. Daarmee wordt afgeweken van de LNV-uitgangspunten van vaste verandermomenten voor regelgeving die inhouden dat nieuwe regels slechts op 1 januari of 1 juli ingaan en dat minimaal drie maanden daaraan voorafgaand publicatie van de nieuwe regels plaatsvindt. Deze afwijking is in dit geval gerechtvaardigd door het belang dat met de duurzame investeringen is gemoeid.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

Naar boven