Ontwerpbestemmingsplan Peulenrijs

Het college van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 30 september 2010 het ontwerpbestemmingsplan Peulenrijs ter inzage ligt.

Plan voor bouw van 16 woningen aan Peulenstraat-zuid

De Jong Beheer en Exploitatiemaatschappij BV is voornemens 16 woningen te realiseren op een terrein aan Peulenstraat-zuid (ter hoogte van de nummers 47 t/m 53). Dit ter vervanging van de thans aanwezige bedrijfsbebouwing en een bestaande woning. Omdat een 6-tal woningen en de aanleg van bijbehorend openbaar gebied strijdig zijn met de geldende bestemmingsregeling is hiervoor het ontwerpbestemmingsplan Peulenrijs opgesteld.

Plan ligt tot en met 10 november ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Peulenrijs ligt met ingang van 30 september tot en met 10 november 2010 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor eenieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbestemmingsplan kan oproepen door het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0523.BP2010PEULENRIJS-DO01.

Uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Peulenrijs kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge zienswijze bij de gemeenteraad is mogelijk tijdens De Ontmoeting op 28 oktober 2010. Indien u hiervan gebruik wenst te maken dient u dit uiterlijk 8 oktober te melden bij de griffie (t. 0184-674444 of per mail griffie@gemhg.nl ). Bent u op genoemde datum niet in de gelegenheid en wenst u toch een mondelinge zienswijze in te dienen, dan kan dit ook bij de heer T. van Houwelingen van de afdeling BurgerBalie. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (t. 0184-674444) of mailen naar tvhouwelingen@gemhg.nl.

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Hardinxveld-Giessendam, 29 september 2010

Naar boven