stcrt-2010-1502-001.png Bestemmingsplan Rietkampen-West ‘omgeving Stevinlaan’ (gewijzigd) vastgesteld

Van donderdag 4 februari t/m woensdag 17 maart 2010 ligt het op 17 december 2009 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Rietkampen-West ‘omgeving Stevinlaan’ ter inzage bij het raadhuis De Doelen, Achterdoelen (ingang Bouwen, Wonen, Milieu) in Ede. Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via www.ede.nl/bestuur/nieuws/openbare-bekendmakingen/bestemmingsplannen.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Stevinlaan in het noorden en de A12 in het zuiden. De begrenzingen aan de oost- en westzijde zijn respectievelijk het Statepad en de Copernicuslaan.

Het plan voorziet in een verruiming van de bebouwingsmogelijkheden. Een belangrijke doelstelling daarvan is dat een bijdrage wordt geleverd aan een betere geluidsafschermende werking van de A12 ten opzichte van de woonwijk Rietkampen.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen. De wijzigingen betreffen de verbeelding, de planregels en de toelichting van het bestemmingsplan. Zo is op de verbeelding aan de zuidzijde in de bestemming BT (Bedrijventerrein) is de maximale bouwhoogte gewijzigd van 18 meter naar 15 meter. Verder is in de planregels artikel 3.3 onder c toegevoegd waarin een ontheffingsmogelijkheid voor het college is opgenomen om de bouwhoogte ter plaatse te wijzigen. Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar de Nota van Wijzigingen dat bij het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wanneer:

  • u tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen.

  • u bezwaar heeft tegen een of meer van de wijzigingen van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

De adressering van het beroepschrift is Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Ede, 3 februari 2010

Naar boven