Vaststelling bestemmingsplan en verleende bouwvergunning ‘Medisch centrum Moermond’

Het bestemmingsplan ‘Medisch centrum Moermond’ en de bouwvergunning (2009BR194) zijn op grond van artikel 3.30 van de Wro gecoördineerd voorbereid en worden gelijktijdig bekendgemaakt.

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht geven op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.6.1 Wro kennis van het feit dat het bestemmingsplan ‘Medisch centrum Moermond’ op 14 september 2010 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de oprichting van Medisch centrum Moermond in de wijk Nederhoven te Zwijndrecht.

Het bestemmingsplan en de gecoördineerde bouwvergunning liggen vanaf 30 september 2010 tot en met 10 november 2010 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur, woensdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder wonen, welzijn & milieu  wonen  bestemmingsplannen) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder bestemmingsplannen, zoek op Zwijndrecht).

Op basis van artikel 8.2, eerste lid onder a. Wro kan een belanghebbende gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende de ter inzage termijn kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijzen niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Ingevolge artikel 8.3 lid 1 Wro worden beide besluiten voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Het bestemmingsplan en de bouwvergunning treden na afloop van de beroepstermijn in werking.

Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden het bestemmingsplan en de bouwvergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Zwijndrecht, 29 september 2010

Naar boven