Vooraankondiging bestemmingsplan Uitbreiding havengebied west

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van gemeente Halderberge kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de gronden gelegen ten noorden van de jachthaven te Oudenbosch. Dit gebied wordt begrensd door het West Vaardeke en het water van de Mark en is beter bekend als Uitbreiding havengebied west.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt het bouwplan (als vervolg op het havenplan) van de eigenaar van de percelen aan het West Vaardeke ongenummerd. Dit bouwplan is niet uitvoerbaar binnen het vigerende bestemmingsplan. Om de realisatie van het plan mogelijk te maken wordt de bestemming van de gronden gewijzigd van ‘agrarisch gebied met landschappelijke, cultuurhistorische en /of abiotische waarden’ en ‘Industrie’ naar ‘wonen’, ‘groen’, ‘verkeer – verblijf’ en ‘water’.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Halderbergse Bode, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke website).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling REZ van de gemeente Halderberge, telefoonnummer (0165) 390 500.

Oudenbosch, woensdag 29 september 2010

Naar boven