Vastgesteld bestemmingsplan 1e herziening Amstelveen Stadshart, Palet-Noord en vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 15 september 2010 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘1e herziening Amstelveen Stadshart, Palet-Noord’.

Het bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting betreft de gronden globaal begrensd door: de groene singel langs de mr. G. Groen van Prinstererlaan aan de noordzijde, het dr. C. Lelyplantsoen aan de westzijde en de groenstrook halverwege de Corneillelaan aan de oostzijde.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 17 augustus 2010 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder. Hogere waarden zijn nodig om de realisatie van geluidsgevoelige objecten binnen geluidzones vanwege weg-, spoor- en industrielawaai mogelijk te maken. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan voor het oprichten van een nieuw schoolgebouw met 15 schoollokalen, 1 speellokaal, 1 peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, een ruimte voor naschoolse opvang en een gymzaal in het kader van het PIA-project Palet-Noord en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai afkomstig van de Keizer Karelweg en van de Mr. G. Groen van Prinstererlaan. Het betreft de ontheffing van de voorkeursgrenswaarde van 52 dB zowel vanwege het wegverkeerslawaai afkomstig van de Keizer Karelweg als van de Mr. G. Groen van Prinstererlaan.

Digitaal

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. Het ontwerp bestemmingsplan ‘1e herziening Amstelveen Stadshart, Palet-Noord’ heeft niet voor 1 januari 2010 ter inzage gelegen. Dit betekent dat er een digitale verplichting voor dit bestemmingsplan is. Met oog hierop kunt u het bestemmingsplan ‘1e herziening Amstelveen Stadshart, Palet-Noord’ digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Papier

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (aanmelden via de receptie), openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. door een ieder tegen de wijzigen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

  • 1. belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij het college kenbaar te maken;

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 21 september 2010

Naar boven