Vastgestelde partiële herziening uitwerking ‘Oosteinderweg e.o. 2005 – uitwerking Dorpshaven – Gebouw F/G’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9 a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 10 van het bestemmingsplan, met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub b en artikel 3.6 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 28 september 2010 de partiële herziening uitwerking ‘Oosteinderweg e.o. 2005 – uitwerking Dorpshaven – Gebouw F/G’ ongewijzigd hebben vastgesteld. Het besluit tot vaststelling ligt ter inzage van 1 oktober 2010 tot en met 11 november 2010.

Plangebied

De partiële herziening van de uitwerking heeft betrekking op het plangebied ‘Dorpshaven – Gebouw F/G’ en is gelegen in de gemeente Aalsmeer op de hoek van de Burgemeester Kastelijnweg en de Oosteinderweg.

Doelstelling

De ontwerp partiële herziening uitwerkingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005 – uitwerking Dorpshaven – Gebouw F/G’ heeft betrekking op het klein gedeelte van het project Dorpshaven. Het doel van het project is te komen tot de realisatie van woningbouw. Het geldende bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005’ kent voor het gebied een uitwerkingsplicht met een bouwverbod, waar na uitwerking binnen de uitwerkingsregels woningbouw is toegestaan. Op 21 februari 2010 heeft het college van Burgemeester en wethouders het uitwerkingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005 – uitwerking Dorpshaven’ vastgesteld. De partiële herziening uitwerkingsplan past binnen de uitwerkingsregels. Deze herziening geeft de bouw- en gebruiksvoorschriften voor de bouw van begane grond verdieping van appartementengebouw F/G. Op de begane grond zijn parkeerplaatsen en bergingen ten behoeve van de appartementen voorzien en kraagt een aantal meters uit ten opzichte van het bouwvlak zoals dit aanvankelijk in het uitwerkingsplan mogelijk is gemaakt.

Procedure

Tegen de genomen beslissing kunnen belanghebbenden die het met het genomen besluit niet eens zijn, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend, ingevolge artikel 8.2 lid 1 sub c van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), binnen zes weken na deze kennisgeving, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op basis van artikel 3.9a lid 4 van de Wro, treedt de uitwerking van het bestemmingsplan in werking op 12 november 2010.

De vastgestelde partiële herziening uitwerking met de daarbij behorende stukken, is in te zien bij de centrale balie op het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur ( op afspraak). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl.

Aalsmeer, 30 september 2010

Burgemeester en Wethouder van Aalsmeer,

P.J.M. Litjens,

burgemeester.

D. van Huizen,

secretaris.

Naar boven