Ontwerpprojectbesluit ‘Veldman / van den Berg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken bekend dat een ontwerp van een projectbesluit is voorbereid ten behoeve van de verplaatsing van de bedrijven van Veldman (steenhandel) en van den Berg (transportbedrijf).

Door de gemeente Zwartewaterland is in 2004 een Masterplan opgesteld waarin een visie wordt weergegeven hoe de duurzame vernieuwing van het industrieterrein Zwartewater ter hand zal worden genomen. Onderdeel van dit revitaliseringproces is het verplaatsen van enkele bedrijven naar een nieuw bedrijventerrein. In het structuurplan ‘Bedrijventerrein II Hasselt 2007’ is aangegeven waar dit nieuwe bedrijventerrein gerealiseerd zal worden en binnen welke randvoorwaarden.

Inmiddels is begonnen met de voorbereiding van het bestemmingsplan voor het ‘Bedrijventerrein II’. Doel hiervan is, om ten zuidwesten van het huidige bedrijventerrein Zwartewater, een nieuw bedrijventerrein te ontwikkelen, waar de gemeente de komende 10 jaren mee vooruit kan.

Concreet zullen de bestaande bedrijven van Veldman (steenhandel) en van den Berg (transportgroep) verplaatst worden van het huidige bedrijventerrein Zwartewater naar het toekomstige Bedrijventerrein II. Om dit planologisch mogelijk te maken zal voor deze bedrijven een projectprocedure (artikel 3.10 Wro) worden opgestart.

Voordat een projectbesluit wordt vastgesteld door de gemeenteraad worden alle relevante partijen, instanties en andere belanghebbenden geïnformeerd over het plan en betrokken bij de totstandkoming van het plan. Daartoe is een voorontwerpprojectbesluit opgesteld dat ter inzage heeft gelegen in het kader van de inspraakverordening en dat aan een aantal partners is toegestuurd. De ingekomen reacties zijn afgewogen en, indien daar aanleiding toe bestond, in het ontwerpprojectbesluit verwerkt. De reacties zijn als bijlage in het besluit gevoegd.

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpprojectbesluit met bijlagen gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van 30-09-2010.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen kan eenieder zienswijzen op het ontwerpprojectbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad van Zwartewaterland.

Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het volgende adres:

Postbus 23, 8060 AA Hasselt.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via 038 385 3049. De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode bij de eenheid Ontwikkeling en Beheer, team Maatschappij en Ruimte in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is te vinden aan de Telvorenstraat 2 en is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Tevens zijn de stukken ook in te zien op de website van de gemeente: www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale planbestanden zijn te downloaden op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1896.PB0001-OW01

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland.

Naar boven