Bestemmingsplan ‘Excelsior’

Burgemeester en wethouders van Winterswijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat gedurende zes weken, met ingang van woensdag 29 september 2010 t/m dinsdag 9 november 2010, voor iedereen het op 16 september 2010 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Excelsior’, het raadsbesluit en de onderliggende stukken ter inzage liggen.

Dit bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 16 woningen in het gebied van de voormalige kwekerij tussen de Tuunterstraat (zuidzijde) en de Leliestraat (noordzijde). Aan de oostzijde ligt de 3e Gasthuisstraat en aan de westzijde bevindt zich de RK begraafplaats. Voor de bereikbaarheid van de woningen wordt een nieuwe weg aangelegd en aan de zijde van de begraafplaats komt een groenstrook waarin een speelvoorziening is beoogd.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is één wijziging aangebracht: voor de ondergrond van de beeldbepalende boom aan de zijde Tuunterstraat zal op de verbeelding de bestemming ‘Verkeer – verblijfsgebied’ wijzigen in de bestemming ‘Groen’.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken liggen voor eenieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.winterswijk.nl onder de rubriek wonen en leven/ruimtelijke ordening/deelplannen.

  • op papier tijdens openingsuren in het gemeentehuis

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de raad hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt gevraagd.

Tegen de wijziging die ten opzichte van het ontwerpplan is aangebracht kan eenieder, gedurende de termijn van terinzagelegging, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Winterswijk, 28 september 2010

Burgemeester en wethouders.

Naar boven