Vaststelling bestemmingsplan/Besluit hogere waarde voor geluid Bestemmingsplan ‘Schulpstet 7, 9 en 13, Bakkum’

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 83 en 110 van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat bij besluit van 9 september 2010 het bestemmingsplan ‘Schulpstet 7, 9 en 13, Bakkum’ door de raad is vastgesteld en in verband daarmee bij besluit van 17 augustus 2010 een hogere waarde voor geluid is vastgesteld door burgemeester en wethouders.

Het bestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van het slopen van de woonboerderij en het hierna realiseren van één 2 onder 1 kap woning en één vrijstaande woning.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat, als gevolg van het wegverkeer op de Van Haerlemlaan, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De geluidbelasting is echter lager dan de, in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor de woning op grond van artikel 83 jo. 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van 49 dB vanwege de Van Haerlemlaan.

De stukken liggen met ingang vanaf woensdag 29 september 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentehuis, afdeling Dienstverlening aan de Zonnedauw 4 te Limmen, gedurende de openingstijden:

maandag tot en met woensdag van 09.00u tot 16:00 uur;

donderdag van 09:00 tot 20:00 uur;

vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.

Daarnaast worden de stukken op de website www.castricum.nl geplaatst en wordt het vastgestelde bestemmingsplan op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl geplaatst.

Vanaf de dag ná de terinzagelegging, kan gedurende zes weken (dus vanaf donderdag 30 september 2010 tot en met woensdag 10 november 2010) beroep ingediend worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Binnen de beroepstermijn kunnen degenen die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de afdeling respectievelijk de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan/hogere waarde of voor het maken van een afspraak, kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw P. Drenth-Reus van het team Bouwen, Wonen en Bedrijven via telefoonnummer 0251-661122.

Castricum, 29 september 2010

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven