Ontwerpbestemmingsplan ‘Ichthushof’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Urk maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 28 september 2010, het ontwerpbestemmingsplan ‘Ichthushof’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan Ichthushof wordt aan de noordzijde begrensd door de Richel. Aan de westzijde grenst het plan aan de Pyramideweg. De oost- en zuidgrens worden gevormd door de Gammels. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een kerkelijk centrum ter plaatse van de Richel 2 door de CGK Ichthus. Met dit plan wordt voor een groot gedeelte de bestaande situatie bestemd, met als toevoeging dat een kerkzaal mogelijk wordt gemaakt aan de zuidzijde van het plangebied tevens wordt het bouwvlak uitgebreid. Dit plan heeft reeds als onderdeel van het bestemmingsplan Urkerhard als voorontwerp ter inzage gelegen.

Het ontwerpbestemmingsplan Ichthushof kan vanaf 28 september tot en met 8 november 2010 tijdens openingsuren worden ingezien bij het Gemeenteportaal, Afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien op de gemeentelijke website: www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ → ‘bestemmingsplannen’. De digitale verbeelding is te raadplegen op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.BP2011Uh001-0201 en de bronbestanden zijn te vinden op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/urk/indexer.xml.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met afdeling Ontwikkeling en Advies, (0527) 689868. Gedurende voornoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Urk, Postbus 77, 8320 AB te Urk, onder vermelding van ‘ontwerpbestemmingsplan Ichthushof’ en moeten voor het einde van de termijn te worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. De zienswijzen moeten voorzien zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Kerssies, afdeling Ontwikkeling en Advies.

Naar boven