Vooraankondiging en inspraak bestemmingsplan Brootacker II

Ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) delen burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe mee, dat zij een herziening voorbereiden voor Brootacker II te Hooghalen. Het plangebied wordt begrensd in het noorden door bestaande woningbouw aan het Veentje, in het oosten door een bedrijventerrein aan de Stationsstraat en aan de west- en zuidkant grenst het plangebied aan agrarisch gebied.

Directe aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is de behoefte aan woningbouw in Hooghalen op korte termijn. Gedurende de periode van terinzagelegging zal tevens een inspraakavond worden georganiseerd. Hierover volgt nog een afzonderlijke publicatie.

Inzage

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro en de inspraakverordening ‘Midden-Drenthe 2006’ wordt hier gemeld, dat het voorontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van maandag 27 september 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het voorontwerpbestemmingsplan en de eventueel hierbij behorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ → ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Inspraak

Gedurende de periode van inzage, heeft eenieder de gelegenheid om een inspraakreactie kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke reacties kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Hiervoor kunt u ook gebruik maken van het inspraakformulier. Maakt u voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie eerst een afspraak. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt. Onafhankelijke instanties hebben tijdens de termijn van inzage de gelegenheid om advies uitbrengen over het voorontwerpbestemmingsplan.

Informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met mevrouw H. Teijema van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven