Besluit van 3 september 2010, nr. 10.002436 houdende wijziging van het Instellingsbesluit staatscommissie Grondwet in verband met verlenging van de adviestermijn

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Minister van Justitie, mede namens Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van 26 augustus 2010, nr. 2010-0000560670, Constitutionele Zaken en Wetgeving;

Gelet op artikel 6, eerste lid, van de Kaderwet adviescolleges;

Hebben goedgevonden en verstaan:

ARTIKEL I

In artikel 4, eerste lid, van het Instellingsbesluit staatscommissie Grondwet wordt ‘voor 1 oktober 2010’ vervangen door: voor 15 november 2010.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is belast met de uitvoering van dit besluit dat met de daarbij behorende nota van toelichting in de Staatscourant zal worden geplaatst.

Den Haag, 3 september 2010

Beatrix

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken,

J.P. Balkenende.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Minister van Justitie,

E.M.H. Hirsch Ballin.

TOELICHTING

Volgens het Instellingsbesluit staatscommissie Grondwet van 8 juli 2009, zou de staatscommissie Grondwet haar advies uitbrengen voor 1 oktober 2010. Volgens de voorzitter van de staatscommissie Grondwet is de staatscommissie bezig haar advies af te ronden, maar ziet het er naar uit dat de gestelde termijn niet kan worden gehaald. Om deze reden is desgevraagd uitstel verleend tot 15 november 2010.

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken,

J.P. Balkenende.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Minister van Justitie,

E.M.H. Hirsch Ballin.

Naar boven