Diverse ontwerpbesluiten Poort van Wormer

Burgemeester en wethouders van Wormerland geven ingevolge het raadsbesluit van 2 juli 2010 op grond van artikel 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’, inclusief de aanverwante gecoördineerde ontwerpbouwvergunningen en ontwerp Hogere waarden Wet geluidhinder.

De gemeente Wormerland is voornemens het bestemmingsplan voor de Poort van Wormer te herzien. Het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ is nagenoeg identiek aan het eerder vastgestelde en goedgekeurde bestemmingsplan voor dit gebied.

Het bestemmingsplan is op een aantal punten gewijzigd. Enerzijds om enige flexibiliteit in te bouwen voor de bouwmogelijkheden langs de Veerdijk anderzijds om het in overeenstemming te brengen met het stedenbouwkundig plan en de geplande laagbouw woningen. De toelichting is op grond van een eerdere beroepsprocedure tegen het besluit Hogere Waarden Wet Geluidhinder aangepast. Het ontwerpbesluit besluit Hogere Waarden Wet Geluidhinder, dat als onderbouwing van de geluidsparagraaf van het ontwerpbestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ dient, is herzien en waar nodig aangepast aan de nieuwste inzichten en regelgeving. De ontwerpbesluiten voor de bouwvergunningen zijn voorzien in het mogelijk maken van respectievelijk 40 en 62 laagbouwwoningen in het plangebied. Het gaat om woningen direct achter de Knollendammerstraat en het gebied tussen deze woningen en de Noordweg. De woningen zijn geheel in overeenstemming met het bovengenoemde ontwerpbestemmingsplan.

Inzage: Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart)) en bijlagen, de ontwerpbouwvergunningen en het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder inclusief de bijbehorende stukken, liggen met ingang van 23 september 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis en is in te zien op de gemeentelijke website www.wormerland.nl

Zienswijze: Binnen de hierboven genoemde termijn kan eenieder bij het college van burgemeester en wethouders zienswijzen naar voren brengen. Dit kan schriftelijk, of mondeling op afspraak met de heer S. Bukman telefoon: (075) 651 21 00.

Wormerland, 22 september 2010

Het college van burgemeester en wethouders,

namens dezen,

de secretaris,

M. van den Hende.

De burgemeester,

P.C. Tange.

Naar boven