Ontwerpbestemmingsplan en MER The Dutch Zuidbaan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7:20 e.v. van de Wet milieubeheer de terinzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan en de milieueffectrapportage (MER) voor Golfbaan The Dutch Zuidbaan te Spijk.

Op 16 september 2010 heeft de gemeenteraad de Milieueffectrapportage (MER) voor de aanleg van golfbaan The Dutch Zuidbaan aanvaard. Dit betekent dat de gemeenteraad meent, dat de opgestelde MER juist en volledig is en voldoet aan de wettelijke eisen en de vastgestelde richtlijnen. Mede op basis van de MER heeft het college van burgemeester en wethouders een ontwerpbestemmingsplan opgesteld voor de realisering van Golfbaan The Dutch Zuidbaan te Spijk.

Het ontwerpbestemmingsplan Golfbaan The Dutch Zuidbaan en de milieueffectrapportage en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 23 september 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via 0345-634000.

Daarnaast kunt u via de internetsite www.lingewaal.nl (onder actueel/bestemmingsplannen/ plannen in procedure en op de website ruimtelijke plannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/? Planidn=NL.IMRO.0733.BpBuiDutchZuidbaan-0W01).

Zienswijzen

Eenieder kan, gedurende genoemde termijn van tervisielegging bij voorkeur schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp en/of de MER kenbaar maken bij de gemeenteraad, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen of via info@lingewaal.nl.

Verdere procedure

Ook de commissie MER en andere betrokken overheidsorganen kunnen reageren. Alle ingekomen zienswijzen en het advies van de commissie MER worden voorzien van een reactie en opgenomen in een Notitie. Verder wordt aangegeven op welke onderdelen het bestemmingsplan en/of de MER wel of niet worden aangepast.

Asperen, 22 september 2010

Naar boven