Onherroepelijke goedkeuring bestemmingsplan Spijkerkwartier Boulevardkwartier Spoorhoek

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de goedkeuring door Gedeputeerde Staten van Gelderland van

het bestemmingsplan ‘Spijkerkwartier Boulevardkwartier Spoorhoek’

onherroepelijk is geworden als gevolg van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 1 september 2010, nr. 201000699/1/R2.

Het bestemmingsplan betreft het gebied direct ten oosten van de binnenstad en singels.

Het plan is een herziening van het bestemmingsplan Spijkerkwartier-Spoorhoek uit 1998. Aanleiding hiervoor is dat een groot deel van het plangebied door het Rijk is aangewezen als Rijks Beschermd Stadsgezicht. Het doel van dit bestemmingsplan is om de cultuurhistorische waarden in het gebied beter, dan in het vorige plan het geval was, te beschermen.

De beëindiging van de raamprostitutie in het Spijkerkwartier was ook een argument om het bestemmingsplan uit 1998 te actualiseren en om het strakke regime van bestemmen in het vorige bestemmingsplan enigszins te versoepelen.

Het bestemmingsplan ‘Spijkerkwartier Boulevardkwartier Spoorhoek’ ligt voor eenieder ter inzage in het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Arnhem, 22 september 2010

Naar boven