Voorontwerpbestemmingsplan ‘Bloemketerp’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Bloemketerp’ met bijbehorende stukken, in het kader van de inspraak vanaf 23 september 2010 gedurende zes weken tijdens openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt, of digitaal te raadplegen via www.franekeradeel.nl.

Het bestemmingsplan ‘Bloemketerp’ geeft een planologisch-juridische regeling voor een gebied gelegen ten noordoosten van het centrum van Franeker. Het plangebied wordt aan de west- en zuidzijde begrensd door de Donjumervaart en de Noordergracht en aan de zuidzijde door de Leeuwarderweg. De oost- en noordzijde van het plangebied wordt begrensd door de Burgemeester J. Dijkstraweg.

Het plan heeft grotendeels een conserverend karakter. Grootschalige, nieuwe ontwikkelingen die nog niet eerder planologisch waren geregeld zijn niet aan de orde. De verleende vrijstellingen voor onder andere de vestiging van twee supermarkten, uitbreiding van het parkeerterrein, de bouw van een nieuwe garage en de bouw van enkele woningen aan de Leeuwarderweg zijn vertaald in dit nieuwe bestemmingsplan.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn/haar inspraakreactie omtrent het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Voor het mondeling kenbaar maken van uw inspraakreactie kunt u contact opnemen met de heer C. Tasma (0517-380433).

Franeker, 22 september 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

F. Veenstra,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven