stcrt-2010-1455-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Brummen

Burgemeester en wethouders van Brummen maken bekend, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 december 2009 het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad ook besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan Buitengebied voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor het grootste deel van het buitengebied van Brummen en is bindend voor zowel burgers als overheid. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het betreft wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht, ambtshalve wijzigingen en wijzigingen ingebracht bij amendement. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota behandeling zienswijzen bestemmingsplan Buitengebied, de Staat van wijzigingen bestemmingsplan buitengebied en de ingebrachte amendementen.

Het besluit van de gemeenteraad, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u van 4 februari 2010 tot en met 17 maart 2010 inzien. Dit kan tijdens openingstijden bij het team Frontoffice & Vergunningen in het gemeentehuis, gevestigd aan de Engelenburgerlaan 31 in Brummen en via de website www.brummen.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State (www.raadvanstate.nl).

Informatie

Hebt u nog vragen? Neemt u dan contact op met de heer A. Otten, beleidsmedewerker van het team VROM. De heer Otten is bereikbaar via het algemene telefoonnummer (0575) 568 233 of e-mailadres a.otten@brummen.nl.

Naar boven