stcrt-2010-1454-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Meerheide III’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Eersel het bestemmingsplan ‘Meerheide III’ op 15 december 2009 gewijzigd heeft vastgesteld, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Tevens heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen conform artikel 6.12 Wro.

Tegen het bestemmingsplan zijn er diverse zienswijzen ingediend welke hebben geleid tot een aantal wijzigingen van het ontwerpbestemmingsplan. Ook zijn er ambtshalve wijzigingen aangebracht. Onderstaand een opsomming van de wijzigingen:

  • 1. Artikel 4.4a is verwijderd uit de planregels (dit artikel betreft een ontheffingsbevoegdheid voor het uitgeven van kavels →5000 m2).

  • 2. De economische paragraaf, met daarin de behoefteonderbouwing, is gewijzigd conform de ‘nota van beoordeling zienswijze bestemmingsplan ‘Meerheide III’ oktober 2009’.

  • 3. De waterparagraaf is aangepast naar aanleiding van opmerkingen van het Waterschap De Dommel.

  • 4. De milieucontour van het agrarisch bedrijf Knegselsedijk 13 is opgenomen op de verbeelding en aan de regels is toegevoegd dat binnen deze contour geen geurgevoelige objecten, als bedoelt in de Wet geurhinder en veehouderij, opgericht mogen worden.

Aanwijzingsbesluit Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 19 januari 2010, ex artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening, een aanwijzingsbesluit genomen voor het bestemmingsplan ‘Meerheide III’.

Samenvattend stellen Gedeputeerde Staten dat er onvoldoende rekening is gehouden met vrijkomende gronden als gevolg van verhuizingen van bedrijven uit de regio naar het Kempisch Bedrijvenpark en dat daarom de omvang van het bedrijventerrein Meerheide III niet kan worden onderbouwd vanuit het regionaal perspectief. Derhalve achten Gedeputeerde Staten het verantwoord om een beperkt gedeelte van het terrein ‘Meerheide III’ te ontwikkelen voor een beperkte periode.

Ter inzage

Het gewijzigde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het aanwijzingsbesluit liggen met ingang van 4 februari 2010 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeentebalie. Voorgenoemde stukken zijn ook digitaal in te zien op www.eersel.nl.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan en/of het aanwijzingsbesluit?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan en/of aanwijzingsbesluit. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u tijdig een zienswijze heeft ingediend, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken.

Voor zover het de gewijzigde gedeelten en het aanwijzingsbesluit betreft kan een belanghebbende, die zich niet met die wijzigingen of het aanwijzingsbesluit kan verenigen, beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Naar boven