Voorkeursrecht ‘Zuidelijk Stationsgebied’

Burgemeester en wethouders van Gouda maken op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 22 september 2010 op grond van het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 5 Wvg hebben besloten (gedeelten van) gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op (gedeelten van) de gronden gelegen in het ‘Zuidelijk stationsgebied’, dat globaal begrensd wordt door de Spoorstraat, Kleiwegplein, Kattensingel, Crabethstraat, Bouwmeesterplein, Stationsplein en Spoorlaan. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende perceelslijst.

Het raadsbesluit treedt de dag na publicatie in de Staatscourant in werking.

Het raadsbesluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 jaren. Binnen deze periode dient de gemeenteraad voor de gronden die betrokken zijn bij deze aanwijzing Wvg een bestemmingsplan, inpassingsplan of projectbesluit vast te stellen.

Welke stukken kunt u inzien en waar ?

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 25 september tot en met 5 november 2010 bij Publiekszaken in Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda ter inzage.

De Stadswinkel heeft de volgende openingstijden:

Maandag, dinsdag en woensdag van 09.00 tot 17.00 uur,

donderdag van 09.00 tot 20.00 uur en

vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Verder liggen de stukken ook ter inzage op de Antwerpseweg 5, bij de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Bezwaarmogelijkheden

Als u het niet eens bent met dit besluit van de gemeenteraad van de gemeente Gouda, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes wekenna de dag van publicatie van het besluit in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij de Raad van de gemeente Gouda. U kunt een bezwaarschrift indienen tot en met 5 november 2010.

Het bezwaarschrift moet tenminste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Voorts wordt u verzocht een afschrift van het bestreden besluit mee te sturen en kenbaar te maken op welk telefoonnummer u bereikbaar bent.

Het bezwaarschrift kunt u richten aan: de gemeenteraad van de gemeente Gouda, Centraal Juridische Afdeling, Postbus 1086, 2800 BB te Gouda.

Aangezien het indienen van een bezwaarschrift de werking van dit besluit niet opschort, kunt u desgewenst de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank zendt ter betaling een acceptgiro toe.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Gouda, 24 september 2010

Burgemeester en wethouders van Gouda.

Naar boven