Bestemmingsplannen ‘De Hoek-Sterrenkwartier 2009’, ‘Centrum-Uitplein’, ‘Centrum Kopspijker’ en ‘Centrum Stadsplein’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 8 september 2010 de bestemmingsplannen ‘De Hoek-Sterrenkwartier 2009’, ‘Centrum-Uitplein’, ‘Centrum Kopspijker’ en ‘Centrum Stadsplein’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

De bestemmingsplannen ‘De Hoek-Sterrenkwartier 2009’ en ‘Centrum-Uitplein’ betreffen een actualisering van binnen hun plangebied bestaande bestemmingsplannen en omvatten geen nieuwe ontwikkelingen. De bestemmingsplannen ‘Centrum Kopspijker’ en ‘Centrum Stadsplein’ omvatten nieuwe ontwikkelingen zoals de bouw van maximaal 24 appartementen (Kopspijker), de E-factory en een nieuwe supermarkt met bovengrondse parkeergarage (Stadsplein).

Van het plangebied ‘De Hoek-Sterrenkwartier 2009’ wordt de noordelijke grens gevormd door de Breekade en de bijbehorende watergang, de oostgrens door de Hekelingseweg en de zuidgrens door de Heemraadlaan. De westelijke grens wordt gevormd door de achterzijde van de woonbebouwing grenzend aan de groenstrook van de Baljuwlaan.

Het plangebied ‘Centrum-Uitplein’ wordt begrensd door de Uitstraat, H. de Lintweg, Nieuwstraat, Voorstraat en Marrewijklaan. De panden Nieuwstraat 1 t/m 81 oneven maken ook onderdeel uit van dit gebied.

Het plangebied ‘Centrum Kopspijker’ wordt globaal begrensd door de Noordkade, de Nieuwstraat, de Rademacherstraat en de Oostkade.

Het plangebied ‘Centrum Stadsplein’ wordt globaal begrensd door de Westkade, de Schenkelweg, het Kolkplein, de Damstraat, de Gorsstraat en de Noordkade.

Alle vier bestemmingsplannen met bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 september 2010 gedurende zes weken (derhalve tot 3 november 2010) tijdens de bezoekuren ter inzage op het stadhuis, kamer 3.66, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse. Diegene, die een van de bestemmingsplannen wil inzien, kan hiervoor een telefonische afspraak maken (0181-696471 of 0181-696404). De bestemmingsplannen kunnen ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Spijkenisse, 21 september 2010

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse.

Naar boven