Ontwerpbestemmingsplan Stad Muiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het Ontwerpbestemmingsplan Stad Muiden gedurende een periode van zes weken na publicatie voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis.

Het Ontwerpbestemmingsplan Muiden is een actualisatie van de thans vigerende bestemmingsplannen Vesting Muiden, Mariahoeve, Noord-West en Zuid-West. Bij de herziening van genoemde bestemmingsplannen gaat het met name om het verkrijgen van een actuele ruimtelijk-juridische vertaling van de bestaande bebouwing en het gebruik, het realiseren van een goede beheerregeling voor de bestaande ruimtelijke situatie en uniformiteit in voorschriften en de wijze van bestemmen.

Het Ontwerpbestemmingsplan stad Muiden is conserverend van aard, dat wil zeggen dat het hoofdzakelijk is gericht op het beheren en het (opnieuw) vastleggen van de bestaande ruimtelijke situatie en de vertaling daarvan naar direct bouwrecht. Daarin wordt onder andere aandacht geschonken aan de (erf)bebouwingsmogelijkheden, ondergronds bouwen, beroepen aan huis en het behoud van karakteristieke, beeldbepalende, bouwwerken.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling, zienswijzen op het Ontwerpbestemmingsplan Stad Muiden naar voren brengen. De zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 3, 1398 ZG te Muiden, onder vermelding van ‘Zienswijze Ontwerpbestemmingsplan Stad Muiden’. Voor het maken van een afspraak voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het gemeentehuis, telefoonnummer (0294) 210210.

Het Ontwerpbestemmingsplan Stad Muiden ligt ter inzage in het gemeentehuis. Voor inzage kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur terecht bij de afdeling Gebieds- en Beheerzaken in het gemeentehuis, Het Anker 2 te Muiden. Tevens is het Ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de website www.muiden.nl .

Naar boven