Ontwerpbestemmingsplan ‘Carolus-De Herven’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Carolus-De Herven', met ingang van 20 september 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website (www.s-hertogenbosch.nl) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

Grenzen bestemmingsplan

Het betreffende bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van de vrijkomende terreinen van het Carolusziekenhuis en verzorgingstehuis De Herven mogelijk. De grenzen van het bestemmingsplan worden gevormd door:

  • de dijk De Herven en de achtertuinen van de woningen aan de Eerste Herven en Tweede Hervendreef in het noorden;

  • de waterloop naast het Hervenpad en het klooster (Hervensebaan 6) in het oosten;

  • de Hervensebaan in het zuiden;

  • de Bruistensingel in het westen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het bouwen van een nieuwe woonwijk op deze locatie mogelijk. Ter plekke worden ongeveer 470 woningen gebouwd. Dit zijn zowel grondgebonden woningen als appartementen. De grondgebonden woningen sluiten aan bij de bestaande woonwijk De Herven. De appartementen worden gebouwd langs de Bruistensingel en de Hervensebaan. De hoogte van deze appartementen varieert van drie tot maximaal acht bouwlagen.

Het gebied wordt voor gemotoriseerd verkeer ontsloten op de Hervensebaan. Voor wandelaars en fietsers worden verbindingen gemaakt naar woonwijk De Herven en de dijk.

Reageren op dit plan

Gedurende bovengenoemde termijn wordt aan een ieder de mogelijkheid geboden om over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk een zienswijze naar voren te brengen bij de gemeenteraad, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan een ieder mondeling een zienswijze naar voren brengen. In geval u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met T. Habraken van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 26.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 17 september 2010

Naar boven