Ontwerpbestemmingsplan ‘Zuiderscheg’

Burgemeester en Wethouders van Velsen zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het gebied de Zuiderscheg te Velsen-Zuid.

Het plangebied is gelegen in Velsen-Zuid en wordt grofweg begrensd door het midden van het Noordzeekanaal in het noorden, in het oosten door de A9, in het westen door de A22 en in het zuiden door knooppunt Velsen.

Kenmerkend voor het plangebied zijn de aanwezigheid van recreatiegebied, een afvalverwerkingsbedrijf, een waterzuiveringsinstallatie, een bedrijfsverzamelterrein en eerder genoemde infrastructurele werken.

Het bestemmingsplan is in het algemeen conserverend van aard en zal het plangebied van een actuele planologische regeling voorzien.

Krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4, artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, ligt het ontwerpbestemmingsplan Zuiderscheg, voor eenieder met ingang van 17 september 2010 gedurende zes weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en daarop betrekking hebbende onderzoeken/rapportages zijn in te zien bij de receptie van het stadhuis, Dudokplein 1 te IJmuiden. De receptie is op maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Eveneens is een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de centrale bibliotheek, Dudokplein te IJmuiden.

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder zijn of haar zienswijzen omtrent het ontwerp kenbaar maken. Indien u dit schriftelijk doet kunt u de zienswijzen richten aan het college van Burgemeester en Wethouders van Velsen, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer H. Kloosterman, telefoon (0255) 56 72 00.

IJmuiden, 16 september 2010

Naar boven